Onze missie

Waarom?

Veel spullen die we dagelijks gebruiken zijn gemaakt van plastic. Van de beker of fles waar je uit drinkt tot de jas die je draagt, bijna alles is plastic. Doordat het zoveel gebruikt wordt zijn we dit ook heel normaal gaan vinden. Veel van deze spullen eindigen al snel bij het vuilnis, vaak al na eenmalig gebruik. Jammer genoeg belandt er ook veel in de natuur. Door de lange afbraaktijd heeft dit enorme gevolgen. De 10 minuten waarbij je je rietje echt gebruikt staan in schril contrast met de kleine 100(!) jaar die het duurt voordat hetzelfde rietje in de natuur is afgebroken. Gelukkig zijn er al veel alternatieven voor plastic. 


Wat doen wij?

Wij willen de stap om deze alternatieven te gebruiken kleiner maken. Veel alternatieven zijn nog relatief duur en moeilijk te verkrijgen. Wij gaan ervoor zorgen dat de prijzen zoveel mogelijk bij die van reguliere artikelen in de buurt komen. Dus zijn we goedkoop en snel. Zo kan er eigenlijk geen reden zijn om niet over te stappen op onze duurzame artikelen!

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Bart en Laura en hebben onze start-up Cleanco opgericht in 2018, gevestigd in Rotterdam. Beiden zijn we fanatieke duikers en hebben op vele mooie plaatsen mogen genieten van de wondere onderwater wereld. Van prachtig gekleurde koraalriffen, reusachtige schildpadden tot enorme haaien er is ontzettend veel moois te zien. Helaas hebben we ook met onze eigen ogen mogen aanschouwen dat er meer en meer troep in de zee ligt. Met de komst van ons zoontje realiseren we ons dat het niet vanzelfsprekend is dat hij deze mooie onderwater wereld ook ooit mag gaan aanschouwen. Dit heeft ons verder aan het denken gezet en mede hierdoor hebben we Cleanco opgericht. We zijn hard bezig om ons assortiment verder uit te breiden, meer duurzame producten en meer variatie. Laten we er samen voor zorgen dat er genoeg moois over blijft voor volgende generaties!